lauantai 3. huhtikuuta 2010

Alas & Alapuolelta

Joskus 2000-luvun alkupuolella tutustuin emäntäni kanssa hauskaan aussiheppuun, Iainiin, joka oli tullut Suomeen työskentelemään Nokialle. Tässä vuosien mittaan on tullut pidettyä yhteyttä, vaikka tällä hetkellä Iain onkin taas Down Under. Kaiken muun hyvän lisäksi tästä ystävyydestä on ollut sanomattoman rikastuttavaa hyötyä musiikkilöytöjen suhteen. Muuten tuskin olisi tullut tutustuttua niin moneen mainioon aussibändiin. Viime aikoina on käynyt myös niin että muutamat uudet "löydöt" ovat sitten paljastuneet olevan kotoisin Australiasta! Liekö sitten syynä kengurut vai mikä, mutta tuolta mantereelta tuntuu tulevan mitä loistavampia bändejä ja artisteja. Ajattelin tähän poimia joitakin...

KARNIVOOL
Hiljattain Tavastiallakin piipahtaneen progemetallibändin löysi itseasiassa rakas vaimoni. Eräänä iltana kun tulin rättiväsyneenä duunista, emäntä näytti juutuubista seuraavan videon ja meikäläisestä tuli fani oitis!
Uutukaista levyä Sound Awake on tullut luukutettua Spotifyn kautta ja kunhan pekuniääriset seikat puoltavat, niin poistan levyn kyllä omaan hyllyyn alta aikayksikön! Bonarina ankaran googlettelun jälkeen löytyi myös aivan mainio sivusto:


Tuolta löytyy mm. Karnivoolilta parikin keikkatallennetta hyvällä äänen- ja kuvanlaadulla! Sieltä löytyy myös seuraavankin, niin ikään australialaiseksi artistiksi paljastuneen jampan keikkamatskua! Check it out!

GOTYE
Tämänkin hepun löysi vaimo netin syövereistä. En tiedä mistä naiseni näitä oikein bongailee, mikä lie kuudes aisti käytössä, mutta hyvä näin. Heppu soittaa rumpuja ja laulaa - ja on "hieman" eri liigassa kuin esmes kotimainen Remu :) Tämän biisin myötä kiinnostus heräsi ja katsottuani moshcamista hepun livevetäisyä niin hankintaan menee tämäkin!

Mutta sitten niihin helmiin joita australialaisvahvistuksemme aikanaan vinkkasi...

K-OSCILLATE
Vaikka pahin drum&bass-innostukseni jäikin jonnekin vuoteen 1996, niin kyllä näillä aussihepuilla on feng shuit sen verran kohdillaan, että lämmittää vanhan runpubassoilijan mieltä!
On tässäkin stygessä hieman oldskool-vibaa! Ja heput veivaavat näitä biisejään myös livenä varsin hyvällä sykkeellä. Moshcamista löytyy tätäkin herkkua!

DARTH VEGAS
Australian Mr. Bungle :D Mutta mikäs siinä kun toimii, nii toimii...Verrattuna esim. kotimaiseen Evil Kangaroo-porukkaan, näillä aussijampoilla on hintsusti parempi bore. Hyvin on sisäistetty Mr. Bunglen debyytin sekoilu, ei siinä mitn. Juutuubista löytyy pienet maistiaiset bändin livekunnosta:

Vertailun vuoksi sitten sitä kotimaista versiotakin, Evil Kangaroo:
Suomipojat ovat ehkä enemmän myöhemmän Bungle-matskun hengessä liikenteessä. Hyvää skeidaa toki tämäkin!

PENTAPHOBE
Noh, en itse asiassa oo varma onko tämä aussikamaa, mutta helvetin hyvää skeidaa kuitenkin! Amon Tobin-henkistä electronicaa. Kannattaa tsekata kaikki klipit mitä juutuubista löytyy!
laitanpa toisenkin, on niin hyvä:

THE DRONES
Jotain aussigaragea lienee tämä. Samanlaista fjongaa kuin Nick Caven vanhemmassa tuotannossa. Hyvää skeidaa, siis :)
(biisi on coveri, mut muissa klipeissä huono äänenlaatu...)

Palailen astialle kun olen penkonut vähän tuota kovoa, jolle Iain jalomielisesti antoi kopioida mp3-soittimensa sisällön kokonaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti