keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Good Love Is Hard To Find?

Olen jo muutaman vuoden metsästellyt paria biisiä, ja tuntuu ettei niitä enää oikein mistään saa, korkeintaan divareista älyttömällä onnenkantamoisella. Tietty mp3-tiedostoina sais, mutta kun en niistä oikein lämpene. Ainoastaan kerran olen joutunut taipumaan; Midlaken Roscoe-biisistä julkaistu Beyond The Wizard's Sleeve-remix oli pakko alentua lataamaan ämpärinä, koskei stygeä ole julkaistu kuin vinyylimaksina ja ladattavana fileenä. Noh, onhan cd-sinkku ilmeisen katoavaa kansanperinnettä...mutta silti. Onhan se nyt saatana niin kova biisi, että luulis jätkienkin tajuavan pistää se ulos vaikka jonkun kokoelman bonarina tai jotain!

Mut sit nää pitkäaikaiset murheenkryynit...molemmat on kyl julkaistu cd-formaatissakin. Placebon pysäyttävän hieno versio Kate Bushin klassikosta Running Up That Hill on ilmestynyt Sleeping With Ghosts-levyn spessuversion bonaridiskillä. On vain ilmeisen kirjaimellisesti todellakin Limited Edition, kun ei sitä enää mistään saa. Fanit eivät omistaan luovu. Ymmärrän. Joutunee tuonkin siis lataamaan koneelle...Bändi veti biisin encorena Helsingin Jäähallin keikalla jokunen vuosi sitten ja tulkinta toimi myös livenä aivan helvetin hienosti! Jostain kumman syystä tämä cover ei mahtunut bändin joku vuosi sitten ilmestyneelle kokkarille Once More With Feeling, vaikka on ilmeisen suosittu fanien keskuudessa...ai niin joo, niillä vitun faneilla on jo se special edition-rieska. Saatana.

Joskus 90-luvun puolivälin hujakoilla (1995-96) kuulin silloisen Radio Cityn aamuohjelmassa uusioversion David Bowien biisistä The Man Who Sold The World. Olis silloin pitänyt hiffata poistaa single Strangers When We Meet kaupasta. Tämä Brian Enon kanssa rekonstruoitu ns. '95-versio kun on julkaistu VAIN ja AINOASTAAN tuon sinkun B-puolena. Wikipedian mukaan löytyy myös joiltakin ihmepainoksilta Outside-levystä. Eipä vain ole omiin okulääreihin moista versiota mistään osunut, ei edes internetistä...Tuota sinkkua olen sivusilmällä etsinyt Huuto.netistä ja satunnaisesti levydivareista, turhaan. Joitain ulkomaisilta second hand-levysaiteilta olen muutaman kerran bongannut melko kirpeään hintaan. Tuo versio vain on ihan helvetin hyvä, joten ei pysty taas pieni ihminen käsittämään, miksi helvetissä tuota versiota ei ole julkaistu millään Bowie-kokoelmalla - joita tuntuu putkahtelevan tämän tästä joulumarkkinoille. Salapoliisityötä tehtyäni biisistä on paljastunut semmoinenkin kummallisuus, että levyihin on merkitty kappale live-versioksi vaikka biisi on vedelty studiossa kaikkea muuta kuin livenä?!? Olikohan syy niinkin proosallinen, että biisin sovitus on tuolloisen maailmankiertueen live-sovitus...oli miten oli, niin aikas pirun hyvä sovitus onkin! Mut Brian Eno ON sellainen kultasormi, että heebon kädenjälki biisissä kuin biisissä tekee siitä erinomaisen hyvän. Yks mainio esimerkki on vaiks UNKLEN levyltä Never, Never Land löytyvä I Need Something Stronger. Biisissä on todella painostava, mutta hieno draaman kaari.

Brian Enon klassikkoalbumit on joskus tullut fiilisteltyä. Omaan hyllyyn asti ei ole päätynyt (vielä) muita kuin 2001 ilmestynyt J. Peter Schwalmin kanssa yhteistyönä syntynyt ambient-rieska Drawn From Life. Albumin seitsemäs träkki Intenser on yksi maailmankaikkeuden hienoimmista chillailuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti