perjantai 25. kesäkuuta 2010

Loogista jatkumoa...

Onkin vierähtänyt tovi viimeisestä postauksesta...ei oo malttanut edes bongailla uutta muzakkia netistä kun olen ollut aika täpinöissä siitä, että sain himaan Logic Pro 8:n. Sillä tässä on tullut väänneltyä jos jonkinmoista shittiä! Noh, kelatkaas nyt tätäkin: meikä jumittaa kesäleskenä himassa JUHANNUSAATTONA ja äänittelee elektrojazz-proge-eepoksia himastudioksi muuttuneessa olohuoneessa...Nyt kun vaimo ja lapset ovat landella juhannusviikonlopun niin voi levittää omat lelut huoletta pitkin kämppää :)

Midimusan vääntelyssähän Logic on aika ylittämätön! Plugarit ovat toinen toistaan parempia ja käyttöliittymä softassa on helvetin, noh, looginen. Heh. Audioraitojen editointia pikaisesti kokeilin kans, mut totesin, että himademottelussa saa vähemmän harmaita hiuksia kun vain ottaa niin monta ottoa, että on jälkeen tyytyväinen.

Yllättävän hyvää jälkeä sai olkkari-olosuhteissakin teräskielisestä akkarista. Mikitin about puolen metrin päästä AKG:n C-414 LTD-mallin konkalla, herttakuviolla. Motun 8-Pre:n ja mikin välissä oli vielä SPL:n Goldmike-etuaste, putki-trankkuhybridimalli. Snadisti joutui Logicilla equttamaan ja lisäämään reverbiä. Kyllä mulle kelpaa. Odotin paljon paskempaa soundia tällaisessa tiiliskivikuutiossa. Tarkoituksena olis saada viikonlopun aikana demotettua Carved In Ashes-bändilleni uusi biisi jatkotyöstöä varten. Soitin jo bändikavereille sen sähkökitaralla eräiden treenien päätteeksi, mut kun en ole mikään kitaristi niin katsoin parhaaksi duunata siitä akkaridemon. Akustinen pysyy vähän paremmin käpälässä: leveämpi kaula sopii tällaiselle nakkisormelle. Samalla äänittelen jonkinlaiset kosketinosuudetkin tsipaleeseen.

Viikon aikana on tullut väännettyä remixiä tanskalaiselle singer-songwriter-mimmille, Kat Boelskoville, biisistään Tapestry. Rakenne on jo läjässä ja oikeastaan suurin osa biisin rakennuspalikoistakin. Dj Lyon duunaa biitit ja sen sellaiset mausteet vielä keitokseen, loppuviilaukset ja miksaus - jossain muualla kuin himassa. Sit vain masterointiin ja sähköpostilla Tanskaan!

Samalla tuli duunattua ambient-jazztrippailu hieman 4-Heron ja Jaga Jazzistin henkeen. Sekin on jo lähestulkoon valmis. Ei puutu enää kuin jotain jazz-pianismia, kunnon elektrobiitit ja elokuussa frendin rantauduttua takaisin reissuiltaan Suomen kamaralle vielä fonien nauhoitukset - ja se on siinä.

...ja olis tuossa jo yks dubahtava elektrojazzailukin työn alla :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti