torstai 3. kesäkuuta 2010

Meksikolaista vapaapainimusiikkia ja Tanska-teknoa...

Mikähän lie kosminen kohtalonyhteys taas tapahtui...

Nimittäin pari päivää sitten kuulin radiosta todella päräyttävän smoothin teknobiisin. Esittäjä ja biisinnimi jäivät totaaliseksi arvoitukseksi. Noh, eilen sit vaimo surffaili Spotifyssä ja pisti saman biisin soimaan! Styge oli Djuma Soundsystem: Les Djinns (Trentemoller Remix). Ralli löytyy Trentemollerin 2007 julkaistulta tuplakokoelmalta The Digital Chronicles, jonka on julkaissut Audiomatique Recordings-label. Rieska on eräänlainen Best of-kokkari, jolle Anders Trentemoller on itse omin pikku kätösin valkannut omasta mielestään parhaat biisinsä ja bonariksi muutamia remixejä. Harmi, ettei tältä pläjäykseltä löydy dimangisen hyvää jannun remixiä Röyksoppin jo itsessäänkin mahtavasta biisistä What Else Is There?

Ja lisää radiosta bongattuja helmiä...Bassoradiosta, kuinkas muuten! Pariisi-Berliini-akselilla vaikuttava dj-tuottaja Henrik Weberg on väsännyt mahtavaa skeidaa aliaksellaan Pantha Du Prince. Tuorein Rough Trade-labelilla julkaistu Black Noise-albumi on silkkaa asiaa! Taisi olla tuorein videobiisi joka radioaalloilla raikasi:


Tällä rieskalla on kollaboroimassa jamppoja mm. bändeistä !!!, LCD Soundsystem ja Animal Collective.

Toinen uusi tuttavuus itselleni on Sancho Lopez, jonka vastikään ilmestynyt EP Forgotten Love Songs on soinut viime aikoina miellyttävän tiuhaan. Ilmeisesti kotimaista tuotantoa, vaikka "pressitiedotteessa" puhutaankin jostain entisestä meksikolaisesta vapaapainijasta :D Musa on "experimentaalia downtempoa snadein hiphop-vaikuttein..." - läpät voi tsekata Bassofoorumilta, asiaankuuluvin linkein:


Aloitin lukemaan Nikki Sixxin Heroiinipäiväkirjaa. Aika karua luettavaa, jos edes puolet jutuista pitää paikkansa...Innostuin ostamaan kirjan, kun sain sen halvalla :) - ja onhan sitä joskus nassikkana tullut diggailtua Mötley Crüen musaa. Silloin joskus 12-vuotiaana koulukaverini kanssa yritettiin pummilla bändin Suomen keikalle Helsingin Jäähalliin. Frendi onnistui, mä en. Seuraavana päivänä kaiffari sit tietysti asiaankuuluvasti leijui, kuinka oli nähnyt kun Tommy Lee soitti rumpuja siinä ylösalaisin kääntyvässä häkissään! Että meikäläistä korpesi! Nostalgian vuoksi pitäis varmaan hommata takaisin levyt Shout At The Devil ja Theatre Of Pain. Jälkimmäinen mulla joskus vinyylinä olikin - tuota ensinmainittua tuli lähinnä tuon samaisen koulukaverin luona käytyä fiilistelemässä. Muistan myös, että kun hieman myöhemmin alkoi myös Hanoi Rocksin musat puhutella, tai lähinnä Two Steps From The Move-albumi, niin toivotimme serkkupojan kanssa Vince Neilin alimpaan helvettiin. Olihan tämä osasyyllinen rumpali Razzlen kuolemaan! Nykyisellään kummankaan bändin musiikilliset edesottamukset eivät kauheammin puhuttele; Tietysti nostalgiatrippailun nimissä voisi tuon Hanoi-alparinkin hommata. Onhan biisissä Million Miles Away hauska lehmänkellokomppi! :)

Jep, jep. Pitänee hommata se "Vanha Pieru"-lippis ja t-paita...it's about time :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti