keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

ajoituksen mestari

Onpas tässä taas aikaa vierähtänyt...

Hieman ollut kiireitä bändirintamallakin. Pääsi käymään niin, että ajauduin syksyn ja alkutalven mittaan soittamaan 3 bändissä! Ja ihan kuin tässä ei olisi vielä tarpeeksi iltapuhteita: kahden bändin kanssa osui vielä nauhoitussessiot melkeinpä päällekäin :)

Muusikoiden.netissä osui joskus loppusyssyllä ilmoitus silmään, jossa bändi etsi kanttoria soittelemaan progressiivista metallia. Noh, ihan normisettiä Juoppojen.Netin Wanted-osastolla nykyään - mutta referenssibändeiksi olikin listailtu niiden perinteisten kikkelinvenytys-bändien sijasta semmoisia nimiä kuten Katatonia, Porcupine Tree ja oliskohan ollut vielä Tool. Enpä muista enää. Pakkohan se kortti oli katsoa - ja nyt siis kuulun bändin jäsenvahvuuteen. Ensimmäiset nauhoitussessiot kiippareiden osalta ovat jo ohi - pientä uusintaa ja korjailua joutunee vielä leipomaan. Bändin eka keikkakin oli ja meni. Itse olin juuri silloin oksennustaudissa (Noro-virus) joten sen jouduin passaamaan :( - just kun olin vihdoin saanut ideoitua demobiiseihin hienot kiipparikuviot. Damn.

Eka nauhoitussessio meni sikäli vähän vituilleen, että toinen keikkatyöjuhdistani alkoi reistailemaan juuri ennen nauhoituspäivää. Alesis Ionista kosahti main out- ja kuulokelähdöistä ns. mutetransistori. Joten nauhoitukset piti hoitaa "varakiipparilla", Kurzweilin K2000:lla. Sen soundimaailma ei sitten kuitenkaan ehkä ole se paras mahdollinen tämänkertaisiin biiseihin. Jotain veistelin, mutta uusiksi taitaa ainakin Kurzilla soitetut jutut mennä.

BTW. Tilasin jenkeistä Ioniin uudet mute-trankut, mut eivätpä paskiaiset sitten ikinä niitä Suomeen asti saaneet toimitettua. Tilausvahvistus tuli sähköpostiin, mutta transistoreja ei vieläkään, kuukauden kuluttua tilauksesta, näy eikä kuulu. Ei ole luottokorttiakaan veloitettu, joten eivätpä tainneet roponi kelvata Amerikan Urpoille. Noh, onneksi Ionia pystyy silti soittamaan kun ottaa mölyt aux-outputtien kautta pihalle. Master-volume ei vaikuta äänenvoimakkuuteen, mikä on varmaan seuraavalla keikalla miksaajan mieleen...heh.

Tän vielä nimeämättömän bändin demolle tulee 3 biisiä, ja kunhan pääsen laittamaan narulle uudet soittovisiot niin voin vakuuttaa että helvetin hyvää scheissea on luvassa!

Sitten tuossa hieman ennen vuodenvaihdetta löysin toisenkin mielenkiintoisen bändituttavuuden. Jonkinlaista indie-alternativerokkia kevyin progemaustein. Etsivät itse asiassa toista kitaristia, mutta tuputin itseni bändiin. Koesoitto meni ilmeisen putkeen kun kohta pitäisi tämänkin orkesterin kanssa alkaa veistelemään kosketinosuuksia purkkiin: kymmenisen biisiä äkkiväärää jytäilyä. Tuotos on samalla basistin opinnäytetyö sovittamisesta ja säveltämisestä sekä kitaristin päättötyö äänittämisestä.

Mikäs tässä olis musanörttäillessä jos ei tarttis päiväduunissa hajoilla. Duunipaskan takia en ole treeneihin ehtinyt juuri ollenkaan viime aikoina.

Tänään olis Viking Lotossa 12 miljoonaa jaossa. Sen jos nappais, niin en ajaisi vittu metriäkään enää työkseni. Ikinä.

Heh...tässä ei ole vielä edes kaikki musaprojektit.

Frendin kanssa väännettiin bassoradion ja Top Billin'-kollektiivin järjestämään remix-skabaan oma näkemys TB:n rallista Playboy Anthem. Siitä tuli aikas hauskanmuikea jytkytys. Tietenkin se voittaa koko kilpailun. Jotain palkintojakin siinä skabassa on jaossa, mutta ne oli biisintekovaiheessa täysin sivuseikka. Kunhan läpällä tehtiin tiukka klubihousenytkytys :D

Ja sit on tietysti pöytälaatikossa nippu elektrojazzia ja postrockia. Kun olis aikaa säätää audio-PC toimimaan ja asentaa Pro Toolsiin loput plugarit. Työ kuljetusalalla, musaharrastus ja 2 lasta eivät oikein svengaa keskenään...ja eniten pykii tuo ensinmainittu. Ei riitä että on naimisissa vaimon ja pankin kanssa, pitää olla vielä naimisissa tän vitun duuninkin kanssa, saatana.

Joopa joo, täytyykin tästä lähteä hakemaan lapsia hoidosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti