keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

kiinalainen judanssi

pitäisi jostain repiä inspiraatiota roudata Kiinasta tilaamani studiopöytä treenikselle. tuossa se on lojunut pitkin kämppää kohta 2 viikkoa. tilasin kalusteen Muusikoiden.netissä järjestetyn kimppatilauksen kautta ja koko episodi oli ihan mielenkiintoinen oppitunti siitä, miten ulkomaankauppa pelaa. Onneks satamalakkokin alkoi vasta tänään :)

tilaus Kiinaan lähti muistaakseni jo joskus viime lokakuun loppupuolella ja laiva ankkuroi Helsinkiin helmikuun lopussa. Eli ei mitään hätähousujen hommaa, sanoisin. dollarin kurssikin ehti välillä poukkoilla niin että lisäkustannuksia tuli ns. tyhjästä. noh, eipä pöytä silti kalliiksi tullut: listahinta oli kutakuinkin 250 euroa ja lisäkuluja rahteineen, tulleineen yms. hilipatihippanmaksuineen tuli reilut viisikymppiä. Saksan T-kaupassa halvimmatkin studiopöydät olivat vielä lokakuussa siinä viiden huntin kieppeillä, ja tähän mööpeliin ainakin kuvan perusteella tuli mukaan ihan jämäkän näköinen 24-unitin räkki. Saas sit nähdä kun tuon hökötyksen kasaa, että tuliko :)

Kollit painavat yhteensä himpan alle 90 kg, joten eiköhän tuo ihan passeli pöytä ole.

tässä olis kyl ehkä jonkinnäköisen bisnesidean paikka. Apextonelta jos musasälää tilaa, minimitilaus on arvoltaan 10.000 dollaria ja nyt kun kimppaan osallistuneilta on tullut kommenttia tavaran laadusta niin ovat olleet enemmän kuin tyytyväisiä. Noh, itse en lähtis mitään piuhoja Kiinasta asti tilaamaan kun metritavarana saa halvalla Suomestakin jos kolvi vähääkään pysyy itsellä kädessä, mutta ständejä ja ribbon-mikkejä himottaisi kyllä pistää tilaukseen. Sitten kun tämä krooninen persaukisuus helpottaisi.

Niin ja tietty...jos kimpanvetäjät ovat vielä innostuneita järjestämään yhtä massiivisen operaation; Kamaa tuli kiinasta 1,7 tonnia. Olivat hieman nesteessä sen kamamäärän kanssa, enkä ihmettele yhtään vaikka olisi ollut viimeinen kimppa kyseisestä lafkasta. Mut jos olis ylimääräistä paalua taskunpohjalla kutittelemassa niin jos tilais vaikka n. 150 mikrofonia, tulis tuo minimisumma varmaan helposti kasaan eikä varastointi tulis ongelmaksi. Lainarahalla ei viitsi lähteä arpomaan kun muutenkin on korviaan myöten veloissa. Kiitos vastavalmistuneen saunaremontin...

täytyypä kehitellä tuosta liikeideaa, jos vaikka sais jonkun rahajampan messiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti