perjantai 26. maaliskuuta 2010

Kapteeni Memo

Täytyypä naputella tuon äänityskoneen speksit muistiin:

Intel Core-2-Duo 2,4GHz E6600
Zalman LED 9xxx-tuuletin (enpä muista enää tarkkaa mallinroa...)
Asus P5W DH Deluxe Wi-Fi Emolevy
2 kpl Corsair Twin2x1GB DDR2 800MHz (a.k.a. The Biggest Pain In My Ass)
2 kpl Seagate Barracuda 7200RPM 1TB SATA 3.0Gbit/s
Asus Radeon HD4890 1GB GDDR5 PCIe-näytönohjain
LG 20xDVD+-RW IDE-asema
NZXT Whisper ATX-tornikotelo

käyttiksenä Windows XP PRO Service Pack 3

ja tietysti:

PS/2-näppis
PS/2-hiiri
17" TFT-näyttö
19" TFT-laajakuvanäyttö
Buffalo 320GB ulkoinen USB2.0-kovalevy

-jos nyt vielä koittaisi saada tuon paskakasan vörkkimään. persnahka ei kuitenkaan ihan just nyt veny Macbook Pro:n ja ulkoisen FW-kovon hankintaan :(

Ongelma on muistien ja emon skismat keskenään. Kävi niinkin humoristinen juttu, että nimeltämainitsemattomasta verkkokaupasta kun tilasin muistit, kampaparit paljastuivatkin sitten olevan eri versionumeroa = ongelma #1. Toinen pari on versiota 5.4 ja toinen pari versiota 6.4. Jostain nörttifoorumilta luin, että eivät oikein tykkäisi toisistaan "sillä tavalla"...noh, sitten on vielä tuo emolevy: ei jostain syystä lämpeä neljälle gigaiselle muistikammalle. BIOSista jos säädin voltteja isommalle, mutta ei jeesannut. Kone käynnistyy ihan miten sitä sattuu huvittamaan. Eihän tuo nyt sikäli mitään uutta auringon alla ole: 10 vuotta parisuhteessa on jo ehdollistanut sillekin mahdollisuudelle että parempi puolisko ei lämpene ihan jokaiselle yritykselle :) Mutta tietokoneiden kanssa ei oikein jaksaisi samanlaisia migreenipäiviä...

Jos nyt vielä kokeilisi kahdella 2 gigan kammalla. Dual Channel-tuki jää sitten hyödyntämättä, mutta eipä siitä nytkään mitään iloa ole. Samointein voisi panostaa nopeampaan ECC-virheenkorjauksella varusteltuun settiin.

Jos ei sittenkään ala mojo nousemaan, pitänee vaihtaa emolevy. Jee, jee! Ja sit asentaa kaikki hevonvitunperkeleet uudestaan. Jiihaa!

On se vaan niin, että rahojaan ei kannattaisi tuhlata a) autoihin eikä b) tietokoneisiin. Järkevämpää olisi sulloa rahatukko persereikäänsä ja sytyttää se palamaan. Hyötysuhde on aika samoissa. Mitä tuohon kiesiin tulee, niin siihenkin on viimeisen vuoden aikana uponnut rahaa kuin pohjattomaan kaivoon. Viime kesänä määräaikaishuollossa huomautettiin että jarruille kandeis tehdä jotain - jos mielii, että kosla menee katsastuksesta läpi. Heh heh...auto oli läpäissyt katsastuksen juuri muutamaa viikkoa aikaisemmin. Katsastusmies ei huomauttanut jarruista sanallakaan, mutta jaksoi inistä takalasin tummennuksesta. Se olisi pitänyt lisäjarruvalon kohdalta poistaa...Noh, pakkohan ne jarrut oli fiksata. Kustansi hintsusti alle 900 eukkoa. Eipä siinä mitään. Ihan oman turvallisuudenkin takia jarruremppa oli pakko tehdä. Nooh...sitten meni kotva ja motarilla paukahti jumalattoman kokoinen stemu tuulilasiin: meni vaihtoon. Ja nyt, viime viikolla pamahti apumiehen puolelta takarengas niin atomeiksi että piti ostaa uusi. Onneksi sentään muut nakit ovat vielä niin hyvässä iskussa, ettei koko settiä tarvinnut vaihtaa.

Ja kun auton arvo laskee sen 150% päivässä, kaikki lisäkustannukset lämmittävät mieltä. Jeah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti