maanantai 15. maaliskuuta 2010

Raha haastelee, hevosenpaska jolkottelee

Pitäisi alkaa työstämään sitä oman äänitysstudion liiketoimintasuunnitelmaa pikku hiljaa...mutta ei oikein oo ehtinyt. Löytyi internetin ihmemaasta varsin kattava ja mainio tietopaketti pdf-tiedostona "Musiikki Liiketoimintana" - Imperiumin sivuilta taisin ladata.

80 sivua oon nyt parina iltana lukaissut ja samalla luukuttanut Spotifystä uusinta Massive Attackin levyä Heligoland. Mahtava rieska, muutens.

Tuo nettikirja on kyllä paikannut monta mustaa aukkoa sivistyksessä, eritoten musiikinkustantamisesta. Oonkin aina ihmetellyt, mitä vitun virkaa niillä kustannussopimuksilla oikein on, loppupeleissä. Nyt tuli sit siihenkin asiaan selvyyttä. Mut kyl se taitaa olla aika pitkälti niin, ett musabisnekseen jos tangentin kautta ujuttautuu sisään niin pitää kyllä varautua siihen, että sit leipä on murusina maailmalla.
Jos saisi näille 3 bändille jalansijaa tuolla keikkarintamalla ja siinä sivussa duunaisi oman firman piikkiin äänispedeilyjä ja sen sellaista, niin hyvällä tsägällä ja kovalla duunilla sitä varmaan tienaisi saman ku nyt maksettuna apinana. Autoetu tietty lähtee samana päivänä kun haen verokortin Pomolta veks - mut toisaalta: oon tarvinnut aikuisten oikeasti pakettiautoa omiin menoihin viimeisen vuoden aikana ehkä 2-3 kertaa. Big fuckin' deal.

Onneksi Suomi on heviperttien maa. 2/3 bändeistä joissa soitan ovat jonkin sortin hevanderia. Eli siinä todennäköisyyslaskentaa millä kertoimella breikkaan tarpeeksi isosti, jotta voin soittaa työnantajalleni, ett kivaa oli, katellaan muttei soitella...

BTW...

Olen varma, että Amerikassa ja tuolla Isossa Maailmassa kaikki nuo paljastuneet sarjamurhaajat ja muut über-psykot ovat kaikki entisiä autonkuljettajia. KVG jos ette muuten usko ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti