sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Nousevan Auringon Soundia

Parit tiukat bändit japaniasta:


Rumpali-ihme ilmeisesti on nimeltään Hidenobu "Kalta" Ohtsuki, joka vaikuttaa (tai on ainakin vaikuttanut) myös Jazztronikissa, joka olis ollut tarjolla April Jazz-festareilla Espoossa viime viikolla! Juutuubista löytyvät Hawaiji-paita livet ovat ilmeisesti jampan 2008 ilmestyneeltä soololevyltä. Täytynee pistää korvan taa, joskos sitä raaskisi pistää levyn japaniasta tilaukseen.

Ja sit post-rockahtava japsibändi: TOE. Ei puhtaasti postirokkailua, hieman samanlainen tapaus kuin God Is An Astronaut - instrumentaalirokkia, jossa mausteena mm. post-rockia. Tosin erona GIAA:iin TOEn kappaleissa myös vokaaleja. TOE on myös astetta enemmän kallellaan ns. math rock-genreen. (Mitä sekin nyt sitten on olevinaan? :D) Wikipedian mukaan bändi on ollut kasassa jo vuodesta 2000, joten ei ihme että ilmaisu on hioutunut timanttisen kovaksi.



Bändin rumpalilla Kashikura Takashilla on aika tiukat lava-muuvit! Seuraavaa biisiä joku miekkonen on kommentoinut juutuubissa: "The drummer is freaking epic!" - todellakin!


Ja ehkä tiukin poppisbiisi mitä olen vähään aikaan kuullut: live-vetäisy Fuji-festareilta jokusen vuoden takaa, biisi nimeltään Goodbye.



Spotifystä löytyy muutama kiekollinen TOEn musiikkia, joista itselle on eniten kolissut 2009 julkaistu albumi For Long Tomorrow. Julkaisija on White Noise Records.



ja sit something completely different...hieman Ozric Tentaclesin jalanjäljissä veivaavaa psykeprogea japaniasta: ROVO. Tämä täytyy ottaa vielä tarkempaan tarkasteluun. Kyllä tällainen hippijammailu putoilee kotimaisen Hidria Spacefolkinkin ystävälle mennentullen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti