maanantai 31. toukokuuta 2010

Sininen Maanantai

Kylläpä oli duunissa jotenkin tahmea päivä. Oliko syynä sitten lopullisen leipääntymisen oireet vai rankka viikonloppu, en tiiä. Radiostakaan ei tullut bongailtua tänään mitään über-pysäyttäviä biisejä...weird.

Yks vanha helmi sentään soi Bassoradiossa puolilta päivin: David Bowien ja Pat Metheny Groupin yhteistyönä väsäämä ralli This Is Not America. Helmibiisi! Alunperin duunattu elokuvaan Falcon and the Snowman (1985). Biisistä löytyi muutama mainio versio Spotifystäkin: kolmen korealais-amerikkalaisen klasarisisaruksen muodostaman Ahn Trion cover ja siitä Superdrive - This Is America Mix. Ja sit vielä piirun verran tykimpi coctailjazz-versio, norjalaisen pop-jazzpianistin Silje Neergardin hönkimä chillailu, mimmin vuonna 2003 julkaistulta albumilta Nightwatch.

Ja sit ihan randomilla spottasin haikean kauniin biisin, jonka olen kyllä jokin aika sitten kuullut radiostakin. Silloin esittäjä ja biisinnimi meni vain totaalisesti ohi. Eikä ole ensimmäinen kerta kun myöhemmin bongaa faktojen kera jonkun aiemmin kuulemansa biisin ja saa melkoisen voittajafiiliksen! Biisi oli tällä kertaa Sébastien Tellierin La Ritournelle. Tämän Euroviisuistakin tutun dyydin löysi aikanaan Air omalle levymerkilleen ja jotain samaa fiilistä kuin esmes Airin legendaarisen hyvällä Moon Safari-rieskalla tässä Tellierin biisissäkin on. Eikä edes kovin vähän :)

Ja pakko vähän kehaista frendini biisiä...joskus 90-luvun lopulla (-97-98?) soiteltiin hetki samassa acid jazz-proggiksessa. Sittemmin elämä on heitellyt hieman eri suuntiin niin musiikillisesti kuin maantieteellisestikin, frendejä toki ollaan edelleen! Artistinimellä Oinasmaa julkaistu sinkula Auto on pirun hyvä biisi! Hyvä tarina. Omasta elämästä? - Niin hyvin tulkittu että voisi jopa luulla...Propsit Onalle! Onnea ja menestystä!

Ennen nukkumaanmenoa vielä soimaan toinen autoiluaiheinen veisu...jotta näkis vain kauniita unia :) - ja samaan rahaan vielä biisistä helvetin hieno cover.


Hyviä öitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti